Vragen?

Op deze pagina vind je het antwoord op veelgestelde vragen. Met tal van details over Ctrl Gym en onze manier van werken. Vind je niet wat je zoekt? Spreek ons dan gerust aan!

Full-body workout

Wat houdt een workout bij Ctrl Gym in?

Onze workout duurt 45 minuten en omvat een opwarming, een dagelijks wisselende HIIT-training en een cooldown/stretching. HIIT staat voor high intensity interval training en bestaat uit een reeks oefeningen met losse gewichten, je eigen lichaamsgewicht en de Skillmill loopband. Geen enkele training is hetzelfde, want elke dag voorzien we in een andere reeks oefeningen die even effectief als leuk zijn. De workout vindt plaats in de “black box” van Ctrl Gym met maximum 15 deelnemers. Plus leuke muziek en een trainer die je motiveert en helpt.

Kan ik als beginner deelnemen?

Geen paniek! In haast elke class zit wel iemand die voor het eerst deelneemt aan een workout. Zorg dat je vijftien minuutjes voor aanvang aanwezig bent, dan geeft de trainer je een korte rondleiding en uitleg. De trainer houdt ook rekening met je conditie tijdens de workout. Zo kan je in het begin wandelen in plaats van lopen en kan je lichtere gewichten gebruiken.

Hoe vaak kom ik best trainen?

We raden je aan om twee keer per week een workout mee te volgen (ons “Premium abo” is daar uiterst geschikt voor), met de nodige rust tussendoor om je lichaam te laten recupereren. Ons “Unlimited abo” laat je toe om vaker langs te komen. Of je kan gewoon per beurt betalen als je niet zeker bent dat je met regelmaat kan trainen. Vraag gerust advies aan een medewerker van Ctrl Gym.

Wanneer gaan de workouts door?

Het actuele rooster met de data en tijdstippen van onze workouts kan je hier raadplegen. In de toekomst zullen meer momenten aan deze kalender worden toegevoegd.

Verbrand ik werkelijk 1.000 calorieën?

Elk lichaam is anders natuurlijk, maar studies wezen uit dat een HIIT workout gemiddeld duizend calorieën doet verbranden. Hiermee wordt rekening gehouden met de “afterburn”, dat zijn de calorieën die je verbrandt na je training. Tot zelfs 48 uur na een intensieve sportbeurt ondervindt je lichaam de effecten van je workout.

Waar staat de afkorting HIIT voor?

High Intensity Interval Training (HIIT) is geen zalfje, drankje of electronisch apparaat. Het is een relatief nieuwe en zeer waardevolle tegenhanger van cardiotraining die werkt. HIIT is ook niet de zoveelste sport- of fitnessrage, maar een effectieve en efficiënte manier om vet te verbranden, spieren te ontwikkelen en je conditie te verbeteren. Een zeer intensieve en uiterst efficiënte fitness-methode dus. Eén of twee keer per week een HIIT workout volgen blijkt beter te werken dan vier keer per week een uur te hardlopen of te fietsen.

Wat is een Skillmill loopband?

Ctrl Gym heeft zes Skillmill loopbanden in haar “black box” staan. Het is een niet-motorische loopband, de allernieuwste ontwikkeling van Technogym. Je bepaalt zelf je snelheid in plaats dat je het tempo van de loopband volgt. Door vooraan op de Skillmill te lopen, verhoog je de snelheid. Door achter op de band te lopen vertraag je. En geen motor is ook goed voor het milieu. Meer uitleg vind je op de website van Technogym.

Personal training

Wat is personal training?

Personal training houdt in dat je op een heel gepersonaliseerde manier gaat sporten. Ctrl Gym start met een kennismakingsgesprek waarbij we een open praatje voeren over je doelen, je levensstijl, je voedingspatroon, je eventuele medische achtergrond, enz. Aan de hand van deze informatie stelt je trainer een hyperpersoonlijk plan samen dat bestaat uit lichaamsbeweging en voedingsadvies. Je trainer is tevens je persoonlijk aanspreekpunt en wijkt geen minuut van je zijde tijdens je sportbeurt. 100% advies en coaching.

Train ik solo of in groep?

Ctrl Gym biedt twee verschillende opties in personal training. Ofwel train je 1-op-1 waarbij je de volle aandacht geniet van je trainer. Ofwel train je in een klein groepje van twee, drie of maximum vier sporters. De aandacht van de trainer is in dit geval verdeeld, maar nog steeds sterk gepersonaliseerd. De twee opties zijn uiteraard anders geprijsd, maar het eindresultaat van je training is identiek.

Wat is een Kinesis toestel?

Tijdens je personal training sessie bij Ctrl Gym is de kans groot dat je oefeningen zal doen aan de Kinesis. Dit trainingstoestel van Technogym is medisch gecertificeerd en laat toe om meer dan 200 verschillende oefeningen te doen, uiteraard onder begeleiding van je trainer en conform je sportschema. Meer uitleg vind je op de website van Technogym.

Prijzen en formules

Wat zijn jullie prijzen?

Onze full-body workout en personal training zijn compleet verschillende producten, met verschillende prijzen. Voor een prijstabel van onze workout, klik hier. Voor prijzen van personal training, klik hier.

Hoe kan ik lid worden van Ctrl Gym?

Dat kan héél eenvoudig via deze pagina. Je hebt de keuze uit het type training dat je wenst : een full-body workout class of een personal training. Daarna kan je kiezen uit een betaling per beurt (of een pakket van beurten) of een maandelijks abonnement. Afrekenen doe je tevens online, met Bancontact, Visa, Mastercard of een domiciliëring. Lukt het je niet online, dan kan je uiteraard steeds lid worden via een bezoek aan onze gym.

Hoe kan ik betalen?

Via onze website kan je snel en veilig online betalen. We aanvaarden betalingen met Bancontact, Visa, Mastercard of een doorlopende opdracht. Je kan uiteraard ook ter plaatse een beurt, een pakket of abonnement afrekenen.

Kan ik een proefles bijwonen?

Uiteraard! Om je kennis te laten maken met ons concept vragen we je twee keer een class bij te wonen. Zo weet je algauw of onze workout een match is. Je betaalt 1 class en krijgt er 1 gratis. Mooi, niet? Reserveer je kennismaking met Ctrl Gym online door hier te klikken en selecteer het pakket “Try-out : 1+1 gratis”.

Moet ik een abonnement afsluiten voor een langere periode?

Nééééé… Hierin zijn we helemaal anders dan vele fitnesscentra. Je bent vogelvrij in je keuze. Ofwel betaal je per beurt (je krijgt korting als je een pakket van een aantal beurten aankoopt), ofwel koop je een maandabonnement dat je elke maand zo kan stopzetten. De betaling van een maandabonnement gebeurt met een doorlopende opdracht die je op elk moment kan beëindigen. Geen contracten, geen lange termijnen, geen lastige vragen, geen aangetekende brieven.

Kan ik mijn beurten of abonnement doorgeven aan iemand anders?

Dat is helaas niet mogelijk. Je account is persoonlijk en je kan niet zomaar iemand anders toegang verlenen.

Kan ik mijn beurten terugbetaald krijgen?

Losse beurten die je hebt aangekocht, kunnen we niet annuleren of terugbetalen. Ook beurten die je, onder de vorm van een pakket of abonnement, niet hebt opgenomen kunnen we helaas niet annuleren, terugbetalen, doorgeven aan iemand anders of overzetten naar een volgende maand.

Hebben jullie een aanbod voor bedrijven?

Tuurlijk! Surf even naar onze pagina over bedrijfsfitness voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen.

Reserveren

Hoe maak ik een reservering?

Voor elke full-body workout of personal training bij Ctrl Gym dien je vooraf te reserveren. Klik op de knop “Login” bovenaan onze website en log in met je persoonlijke gegevens. Selecteer daarna “rooster” om de kalender te zien met de data en tijdstippen. Reserveren is ook mogelijk via onze app.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Je kan een reeds gemaakte reservering aanpassen of verwijderen tot 12 uur voor aanvang. Log in op onze website (of in onze app) met je persoonlijke gegevens om je reservering te bewerken. Let op : als je niet tijdig je reservering annuleert, dan zal de workout of training toch in rekening worden gebracht.

Kan ik ook voor mijn vrienden reserveren?

Je beschikt over een persoonlijk profiel bij Ctrl Gym. Om die reden is het niet mogelijk om voor je vrienden of familie een reservering te maken. Kom je dus samen met anderen sporten, dan moet iedereen afzonderlijk zijn/haar plekje reserveren via onze website.

Varia

Waar vind ik Ctrl Gym?

Ons adres is Frank Van Ackerpromenade 5, 8000 Brugge. Je vindt Ctrl Gym in de rij gebouwen naast het station (naast het Huis van de Bruggeling en naast Basic Fit). Wij zitten op de benedenverdieping van het modern wit gebouw.

Komt Ctrl Gym binnenkort ook naar andere steden?

Onze eerste club is zopas geopend in Brugge. Maar achter de schermen zijn we volop bezig met een plan voor meerdere vestigingen. Wil je hieraan meewerken, stuur dan een mailtje naar olivier@ctrlgym.be.

Waarin verschillen jullie met andere fitnessecentra?

Really?! Ctrl Gym is geen “gewone” fitness, want wij doen bijna alles anders. Dat merk je aan ons aanbod, de persoonlijke coaching, het interieur, de vrijheid in abonnementen, … Lees zeker even de pagina “over ons” op deze site, je zal snel merken dat Ctrl Gym het écht helemaal anders aanpakt.

Zijn kinderen en huisdieren welkom?

Hoezeer we ook houden van kinderen en huisdieren, we kunnen onmogelijk op ze passen terwijl je aan het sporten bent.

Vanaf welke leeftijd kan ik komen sporten bij Ctrl Gym?

16 jaar is de minimumleeftijd om deel te nemen aan de full-body workout of om personal training te volgen.

Welke faciliteiten heeft de kleedkamer?

Ctrl Gym beschikt over een afzonderlijke heren- en dameskleedkamer. Deze zijn voorzien van lockers met een electronisch cijferslot, private douches, een grote spiegel en een haardroger. Douchegel en shampoo hoef je niet mee te brengen, want wij voorzien in lekker geurende Rituals verzorgingsproducten.

Hebben jullie wi-fi?

Hoewel we liever hebben dat je nieuwe vrienden maakt tijdens je workout of in de lounge, bieden we je gratis en snel wi-fi aan. Mocht je foto’s willen delen op Facebook of Instagram, gebruik dan de hashtag #ctrlgym.

Beschikken jullie over een parking?

Je kan je wagen kwijt op de grote Interparking van het station met 1.500 parkeerplaatsen. Rij je naar de dakparking, dan kan je je auto bijna pal voor onze gym parkeren. De parking is 7 dagen op 7 open, 24 uur op 24. Je betaalt € 0,70 per uur, wat van deze parking de goedkoopste van de stad maakt.

Er is ook een parking onder het stationsgebouw voor 475 wagens. De inrit bevindt zich in de Spoorwegstraat.

Verkopen jullie drankjes en voeding?

We bieden een beperkt gamma van drankjes aan. Allereerst is er ons eigen Ctrl Gym water (0,50L flesjes met een sportdop). En verder ook huisgemaakte shakes met dagvers fruit en eiwitpoeder van Workout. Mogelijk breidt ons assortiment in de toekomst nog uit.

Welke outfit draag ik best?

We hoeven je vast niet te vertellen dat een jeans en trui niet de ideale outfit is. Zorg dus voor een passende sportoutfit en dito sportschoenen. Modderlaarzen passen niet in ons fris interieur 😉

Vind je hier niet het antwoord op je vraag?

Contacteer ons per e-mail of bel 050 37 30 68. Of wip even binnen. We helpen je graag verder!